Rondane Høyfjellshotell - Rondane Høyfjellshotell blogg

Sammenkomst med Prins William

06.06.2018 11:33 Ole T. Hoelseth

Torsdag i forrige uke ble hotellets ledelse på Rondane Høyfjellshotell invitert til Lancaster House i London, hvor blant annet prins William var en av gjestene.

Det skal sies at vi ikke så stort til han, likevel føltes det nesten uvirkelig å være omgitt av så mange stive uniformer og folk med fantastiske titler. Men all finstasen til tross: Vi var omgitt av ekte gentlemen, som var både hyggelige og avslappede.

Det vi spekulerte en del på var om det hadde vært teknisk mulig å få til noe mer erkebritisk enn det vi opplevde. Toppen av det hele var at det til og med ble servert fish & chips som fingermat!

Sammenkomsten fikk oss til å tenke på to ting: Det er utrolig spennende å besøke et sted der vertskapet gjør sitt absolutt ytterste for å vise frem det mest særegne ved sitt land eller distrikt. Akkurat derfor er vi stolte av den ekte norske kulturen og maten vi kan tilby på Rondane.

Det andre er dette med vennskap - vennskap knyttet til mennesker man ellers aldri hadde trodd man skulle bli kjent med. Hadde det ikke vært for at vi fikk de vennene vi fikk på hotellet vårt, så ville besøket på Lancaster House aldri ha funnet sted.

Men det er sånn det er på Rondane Høyfjellshotell. Gjestene våre snakker sammen med hverandre på en helt annen måte enn på et byhotell. Det er ikke så rent få av våre gjester som har stiftet vennskap hos oss og truffet hverandre igjen år etter år.

Når nordmenn reiser over tusen meter over havet slipper de å være så sjenerte lenger.

Bildet viser Rondane Høyfjellhotells daglige leder Ole P. Christensen med øverste leder for The Royal Marines: Major-general Charles Stickland OBE.

Det andre bildet viser ankomsthallen i Lancaster House. Vi vil beskrive bygget som Downton Abbey ganger tre. Det var stilig. For å si det mildt. Faktisk ble lokalet brukt til innspilling av Downton Abbey julespesial i 2013, og skulle da forestille interiøret på Buckingham Palace.

Foto: Gov.uk.