Rondane Høyfjellshotell - Rondane Høyfjellshotell blogg

Estetisk nakingkonkurranse

16.07.2018 11:12 Ole T. Hoelseth

Rondane Høyfjellshotell inviterte i påsken til fotokonkurranse som varer til påskeaften neste år. Premie: gavekort på 10.000 kroner til benyttelse på Rondane Høyfjellshotell. Oppgave: Å ta et estetisk nakingbilde, inspirert av fotografiet "Du herlige Høifjeld".

”Rondane – Høifjeldssang, Du herlige Høifjeld” ble tatt i april 1924 i nærheten av Rondane Høyfjellshotell.  Fjellet i bakgrunnen er Skorutberget, ikke langt fra Peer Gynt-hytta, men vi har ikke funnet den eksakte steinen som modellen står på.

Fotografen er den berømte natur- og portrettfotografen Anders Beer Wilse (1865-1949) Vår påstand er at dette er Norges første nakingfotografi - naking er altså fenomenet der nordmenn stiller seg opp, som oftest i fjellandskap, og viser naturlig nakenhet i symbiose med prangende natur.

Dagbladet har skrevet om saken her.

Ikke lenge etter at vi fant dette bildet og konkluderte med at det var tatt foran  Skorutberget  fikk vi høre at vår resepsjonist Ina Sæterbakken ble fridd til omtrent på samme sted. Kan det være mystiske krefter i spill i området?

Vi har konkludert md følgende: Er du gifteklar, så vet du nå hvor du skal ta med kjæresten!

Konkurranseregler:

  • Hvis du legger ut bildet på Instagram, bruk tagen: #HerligeHøifjeld  og #rondanehøyfjellshotell. Du kan også sende bildet til oss på post@rondane.no. Navn på fotograf og modell kan anonymiseres, hvis vi får forespørsel om det.
  • Bildet må være tatt i Rondane
  • Bildet må enten være mest mulig likt eller gjenspeile intensjonen i ”Rondane – Høifjeldssang, Du herlige Høifjeld”.  Med intensjon mener vi hva fotografen ønsket å oppnå med bildet. Fotohistorikere kan fortelle at det Wilse ønsket å få frem var en hyldest til solen, mennesket og naturen.
  • Vi godtar at modellen har klær, vi godtar flere modeller på samme bilde og vi godtar begge kjønn som modeller.
  • Bildet skal være sømmelig og i god smak
  • Det vanker ekstrapremie hvis noen klarer å fastslå nøyaktig hvor bildet er tatt.

Vinneren annonseres påskeaften 2019 (20. april). 

Rondane Høyfjellshotell har rett til å publisere alle deltagende bilder på våre nettsider og sosiale medier. De beste bildene vil bli hengt opp på hotellet. Vi har, i likhet med fotografen, rett til å benytte bildet kommersielt inn i fremtiden.

Anders Beer Wilses bilder er en del av norsk naturarv og ”Rondane – Høifjeldssang, Du herlige Høifjeld” er ett av en serie bilder han tok i Rondane i 1924. Tusenvis av Wilses bilder er tatt vare på når man søker på navnet hans i Nasjonalbibliotekets arkiver. Søker man på stikkordet Rondane, dukker det opp hele 316 motiver, mange av dem tatt på Mysuseter.

PS

Den observante leser av dette innlegget og Dagbladets artikkel, vil legge merke til at fotografiet vi benytter og det Dagbladet har trykket er av litt ulik kvalitet. Årsaken er at originalbildet ble tatt av modellen med undertøy, som i ettertid er endret ved hjelp av håndtegning. Vi har forbedret bildet litt med Photoshop, fordi vi mener fotografen ville gjort det samme, dersom Photoshop hadde vært tilgjengelig for 94 år siden.