Rondane Høyfjellshotell - Rondane Høyfjellshotell blogg

Et nytt eventyr med veteranene

20.12.2018 13:29

Også i år arrangerte Rondane Høyfjellshotell førjulstur for skadde veteraner fra norske SIOPS og The Royal Marines Club i England, samt respektive familier. Oppholdet ble gjort mulig ved sterk subsidiering fra hotellets side og støtte fra blant annet Nammo og Forsvarets veterantjeneste.

Fjorårets arrangement ble en ubetinget suksess, likevel var vi like spente i forkant av årets arrangement, på om kjemien var der og om også denne kontigenten briter likte å fryse. At de gamle veteranene var vant med kulde er en kjent sak, men det var ikke gitt at barn og koner hadde glede av isbading og turer i skog og mark. Men det hadde de til gangs, og vi har nå ”vedtatt” at det blir nye førjulsturer for veteraner alle år fremover, så lenge vi klarer å finansiere det.

Vi har lært i samarbeidet med veteranene at det de kanskje savner mest er anerkjennelse og forståelse fra samfunnet de lever i og det ønsker vi å bidra med. Det betyr ikke at vi som hotell har noen oppfatninger om norsk deltagelse i ulike krigsoperasjoner, det er menneskene som har kommet tilbake skadet vi bryr oss om.

Bildet viser Royal Marines' veteran Baz Barrett på vei til et lite isbad. Man kan trygt si at detnne gjengen var litt annerledes enn gjennomsnittsturisten på Rondane. Bortimot 30 deltagere tok seg et bad denne dagen, på det kaldeste viste gradestokken minus 14.

Rondane Høyfjellshotell fikk også sponsorhjelp av Tine. Send oss gjerne en melding hvis du eller ditt firma ønsker å gi oss et bidrag, så vi kan å fortsette å arrangere slike turer.