Rondane Høyfjellshotell - Fotokonkurranse

Fotokonkurranse

- 10.000 kroner i premie

Dette fantastiske bildet er tatt i april 1924 i nærheten av Rondane Høyfjellshotell. Fotografiet er tatt av den berømte natur- og portrettfotografen Anders Beer Wilse (1865-1949) og heter ”Rondane – Høifjeldssang, Du herlige Høifjeld”. 

Rondane Høyfjellshotell inviterer nå til fotokonkurranse for å gjenskape bildet, eller i det minste intensjonen i bildet. Vinneren får et gavekort på 10.000 kroner til benyttelse på Rondane Høyfjellshotell.

Dette er kriteriene for konkurransen:

  • Bildet må være tatt i Rondane
  • Bildet må enten være mest mulig likt eller gjenspeile intensjonen i ”Rondane – Høifjeldssang, Du herlige Høifjeld”.  Med intensjon mener vi hva fotografen ønsket å oppnå med bildet. Fotohistorikere kan fortelle at det Wilse ønsket å få frem var en hyldest til solen, mennesket og naturen.
  • Vi godtar at modellen har klær, vi godtar flere modeller på samme bilde og vi godtar begge kjønn som modeller.
  • Bildet skal være sømmelig og i god smak
  • Det vanker ekstrapremie hvis noen klarer å fastslå nøyaktig hvor bildet er tatt. Vi er så godt som sikre på at det er tatt svært nærme Rondane Høyfjellshotell.
  • Hvis du legger ut bildet på Instagram, bruk tagen: #HerligeHøifjeld  og #rondanehøyfjellshotell. Du kan også sende bildet til oss på post@rondane.no. Navn på fotograf og modell kan anonymiseres.

Vinneren annonseres påskeaften 2019 (20. april). 

Rondane Høyfjellshotell har rett til å publisere alle deltagende bilder på våre nettsider og sosiale medier. De beste bildene vil bli hengt opp på hotellet. Vi har, i likhet med fotografen, rett til å benytte bildet kommersielt inn i fremtiden. Det er mulig for en og samme fotograf å vinne i begge kategorier.

Dagbladet har omtalt konkurransen vår, og du kan lese mer om det her.

Anders Beer Wilses bilder er en del av norsk naturarv og ”Rondane – Høifjeldssang, Du herlige Høifjeld” er ett av en serie bilder han tok i Rondane i 1924. Tusenvis av Wilses bilder er tatt vare på når man søker på navnet hans i Nasjonalbibliotekets arkiver. Søker man på stikkordet Rondane, dukker det opp hele 316 motiver, mange av dem tatt på Mysuseter.

Boka ”Signert Wilse: fra en fotografs album”, av Arne Knudssen, ligger til gratis lesning elektronisk i Nasjonalbibliotekets samlinger.

 

 

Originalfotoet, manipulert av fotografen i 1924.

Samme fotografi, hvor vi har ”hjulpet litt” med manipuleringen med 2018-teknologi.