Historie

Rondane Fjellstue ble etablert i 1939 av Hans og Bergljot Nygaard. Ekteparet traff en tidsånd og det viste seg relativt snart at hotellet var drivverdig.

I 1961 brant hotellet og bygget måtte rives. Ingrid og Erling Erlandsen tok over driften, gjenoppbygget hotellet med dagens bygningsmasse, og omdøpte det til Rondane Høyfjellshotell. Det var også de som tok initiativet til å bygge spaavdelingen - som i 1999 sto ferdig som Norges første høyfjellsspa.

Etter mange års hotelldrift besluttet de å selge hotellet til Berit Ljone og Knut Brattebraaten som drev hotellet frem til 2011 da Kari Gripp og Willy Roar Rahm fra Rahm Gruppen overtok.

I mai 2014 ble Rondane Høyfjellshotell overtatt av dagens eiere. Oppstarten skulle vise seg å bli beintøff. To av hyttetakene falt sammen som følge av mye snø og senere slo lynet ned i kraftverket og det totalhavarerte.  Hotellet var dårlig innkjørt på rutiner og kundeanmeldelsene var lite hyggelige.

Fra oktober 2015 til februar 2016 var hotellet akuttmottak for asylsøkere fra konfliktene i Øst-Afrika og Midt-Østen. Hotellets eiere hadde ikke bare et profittmotiv, men så det som sin plikt å bidra i en påkrevet nasjonal dugnad. Rondane Høyfjellshotell var landets rimeligste akuttmottak da UDI hentet inn anbud i første omgang og deretter landets nest rimeligste akuttmottak.

Første halvår 2016 ble hotellet vesentlig oppgradert etter flere års vedlikeholdsetterslep ved hjelp av alle inntektene fra driften av asylmottaket. Dagens eiere har i tillegg investert betydelige summer for å skape et godt hotellprodukt og sikre arbeidsplasser.

I desember samme år fikk hotellet mye oppmerksomhet gjennom en Facebookkonkurranse som gikk viralt. Over 1,5 millioner nordmenn så innlegget. En rekke nyhetsmedier fanget opp saken og vi fikk blant annet omtale på NRK. Se nyhetsinnslaget.

Etter at ordinær drift kom i gang igjen 17. juni i fjor har omsetningen doblet seg, sammenlignet med siste ordinære driftsår i 2015. Sammenlignet med regnskapet da de nye eierne tok over i 2014, ligger hotellet an til en tredobling. Ved siden av betydelig oppgradering, gode rutiner og gode kundeanmeldelser for høy servicegrad, har maten vært en viktig ingrediens i fremgangen. I 2016 ble Rondane Høyfjellshotell stolt medlem av De kulinariske spisesteder. Vi er blitt kortreistmatbedriften Gudbrandsdalsmats største kunde, og det er ikke tilfeldig. Vi ønsker at alle våre gjester skal få oppleve den unike matkulturen dalen vår har å by på.

Hotellet bestyres i dag av hotellsjef Ole P. Christensen, som har en ekte lidenskap for fjell og hotelldrift. Han startet karrieren på Park hotel i Sandefjord, fikk hotellutdanning i Sveits og Frankrike og har drevet hoteller i både Spania, Egypt, Frankrike og Tyrkia.

Mysuseter ca. 1930, ni år før hotellet ble bygget.
Smiubelgen, ca. 1930. Rondane Fjellstue før 1961
Rondane Høyfjellshotell i 1965.
Rondane Høyfjellshotell mot slutten av 60-tallet.
Furusjøen på 70-tallet.