Middag

Sommermeny bygget på lokale råvarer

Smaker maten bedre 900 moh?

Ja, mye kan tyde på det, for i høst har antall restaurantgjester, som ikke overnatter på hotellet, hatt stort oppsving. Vi får gjester både fra omkringliggende hytter, Otta og folk som kjører gjennom Gudbrandsdalen. Det er det kanskje en grunn til?

Vi er stolte over hva vi har fått til på menyen og når vi i tillegg får mange gode kundeanmeldelser, tenker vi at vi har gjort noe riktig. I høst ble vi kontaktet av kjeden De kulinariske, som kritisk spiste seg gjennom flere av våre retter - og vi fikk tilbud om medlemskap! Det takket vi ja til og i dag er Rondane Høyfjellshotell i godt selskap med noen av landets ypperste mathoteller.

Se vår meny her:

Forretter – Starters

Spekeskinketoast med tomatsalsa
Cured ham & tomato salsa toast
99,-

Gravet elg på meskebrød
Marinated moose on barley crisp bread
115,-

Sik-kroketter med lime- og korianderkrydret rømme
Croquettes of smoked and fresh whitefish with lime- and coriander
flavored sour cream
110,-

Grillet geitebrie fra Valbjør med nøtter og granskuddsirup
Grilled local goat-brie with nuts and spruce syrup
110,-

Hovedretter - Main Courses

Indrefilet med peppersaus, gratinerte poteter, asparges, grønnkål, gulrøtter og pastinakkpure
Fillet of beef with pepper sauce, potato gratin, asparagus, kale, carrots and parsnip puree
295,-

Reinsdyr ytrefilet med jordskokkpure, asparges, rosenkål med bacon, frityrstekt reinlav, soppsaus, rørte tyttebær og gratinerte poteter
Reindeer sirloin with pureed Jerusalem artichokes, asparagus, Brussel sprouts with bacon, deep-fried reindeer lichen, creamed mushroom sauce, lingon berries and gratinated potatoes
325,-

Einernål-krydret kyllingbryst fylt med Fjelldronning-ost og Bjorli-skinke, broccolini, gulrøtter, jordskokkpure, rømmedressing og potetmos
Juniper-needle seasoned chicken breast filled with local cheese and cured ham, broccolini, carrots, Jerusalem artichoke pure, sour cream dip and mashed potatoes
245,-

Stekt fjellørretfilet med agurksalat, rømme fra Avdem, lokale mandelpoteter, broccolini og pure av jordskokk.
Pan fried mountain trout with cucumber salad and sour cream, served with local almond potatoes, broccolini and pureed Jerusalem artichokes
245,-


Spesialtilbud på 3 retters middag – Special offer 3 course dinner

Sik-kroketter med lime- og korianderkrydret rømme
Croquettes of smoked and fresh whitefish with lime- and coriander flavored sour cream
***

Reinsdyr ytrefilet med jordskokkpure, asparges, rosenkål med bacon, frityrstekt reinlav, soppsaus, rørte tyttebær og gratinerte poteter
Reindeer sirloin with pureed Jerusalem artichokes, asparagus, Brussel sprouts with bacon, deep-fried reindeer lichen, creamed mushroom sauce, lingon berries and gratinated potatoes
***

Hjemmelaget mandelkjernepudding med bringebærsaus
Homemade almond-pudding with raspberry sauce

Spesialpris 475,-

Dessert

3 oster (Mor Åse, Fjellgeit Valbjør & verdens beste ost, Kraftkar) med 

portvinssyltede valnøtter
3 Norwegian cheeses (including the world’s best cheese, Kraftkar)
with Port wine marinated walnuts
125,-

Hjemmelaget mandelkjernepudding med bringebærsaus
Homemade almond-pudding with raspberry sauce
95,-

Rabarbrapai med vaniljeis fra Røros
Rhubarb pie with vanilla ice cream from Røros
110,-

Sjokolade fondant kake med vaniljeis fra Røros
Chocolate Fondant with vanilla ice cream from Røros
110,-

Duo av vaniljeis og blåbærsorbet fra Røros
Vanilla ice cream and blueberry sorbet from Røros
95,-

 

Barnemeny

Vår barnemeny består av et valg av følgende hovedretter +
vanilje- eller krokan-is med hjemmelaget sjokoladesaus

150,-

Sprøstekte kyllingstriper med potetstappe og dagens grønnsaker (1,2 hvete,3)
Crispy fried chicken strips with mashed potatoes and vegetables (1,2 wheat,3)

Tagliatelle med kjøttsaus (2 hvete,3)
Tagliatelle with meat sauce (2 wheat,3)

Stekt fjellørret med potetstappe og dagens grønnsaker (1,7)
Fried mountain trout with mashed potatoes and vegetables (1,7)

Grillpølser med potetstappe og dagens grønnsaker (1)
Grilled hot dogs with mashed potatoes and vegetables (1)

 

Vegetar meny

 

 Forretter – Starters

 Grillet geitebrie fra Valbjør med nøtter og granskuddsirup
Grilled local goat-brie with nuts and spruce syrup

110,-

 

Zucchini salat med mozzarella, cherry-tomater og lime dressing (1, 5)
Zucchini salad with mozzarella, cherry tomatoes and lime dressing (1, 5)

95,-

 

Hovedretter - Main Courses

Risotto med steinsopp, kantarell og champignon, toppet med sæterost fra Brimi Sæter(1)
Risotto with mixed mushrooms, topped with local cheese (1)

195,-

 

Grilled haloumi, fast ost fra Middelhavsområdet, servert med stekt champignon og sjalottløk, ovnsbakte cherry-tomater, dagens grønnsaker (1)
Grilled haloumi cheese with fried mushrooms and shallots, oven baked cherry tomatoes, today’s vegetables (1)

195,- 

 

Drikkeanbefalinger/Recommendations

Spekeskinketoast/ Cured ham toast       

Pflüger Buntsandstein Riesling trocken (S)

 

Prosecco (S)

 

Candidato Tempranillo (S)

Knatten Eplemost

 

 

Gravet hjort/Marinated deer

Guigal Crozes Hermitage (S)

 

Prieur Sancerre Rosé (S)

Coutelas Louis Victor Champagne (S)

Torres Natureo alk. fri Muscat (S)

 

 

 

 

Sik-kroketter/Croquettes of white fish

 

 

 

Indrefilet med peppersaus/ Fillet of beef with pepper sauce

Meinklang Grüner Veltliner (S)

Pflüger Buntsandstein Riesling trocken (S)

Knatten eplemost med solbær

 

Prosecco (S)

Candidato Viura (S)

Knatten Eplemost

 

Viña Tondonia Reserva (S)

Giusti Valpolicella Ripasso Superiore (S)

 

Chateau Dudon (S)

Rawson’s Retreat alk. fri Cabernet Sauvignon (S)

 

 

Einebærkylling/juniper chicken

Tribut Chablis (S)

 

Prieur Sancerre Rosé (S)

Eine – einerøl fra Lom (2 bygg, L)

Knatten Eplemost

 

 

Reinsdyr ytrefilet/Reindeer sirloin

Baron de Ley 7 Viñas Reserva (S)

 

Giusti Amarone Della Valpolicella (S)

 

Vega Sicilia Valbuena 5° (S)

 

Rawson’s Retreat alk. fri Cabernet Sauvignon (S)

 

Stekt fjellørretfilet/Pan-fried mountain trout

 

Guy Saget Sancerre (S)

Gentil Hugel Alsace (S)

 

 

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc (S)

Torres Natureo alk. fri Muscat (S)

 

 

Kaffe 

Filterkaffe
30,-

Espresso
30,-

Dobbel espresso
37,-

Cappuccino
37,-

Latte
37,-

Mocha
39,-

Irish Coffee
115,-

Rondane-kaffe
115,-

 

Spør våre servitører om noe godt å drikke ved siden av kaffen