Middag

Sommermeny bygget på lokale råvarer

Smaker maten bedre 900 moh?

Ja, mye kan tyde på det, for i høst har antall restaurantgjester, som ikke overnatter på hotellet, hatt stort oppsving. Vi får gjester både fra omkringliggende hytter, Otta og folk som kjører gjennom Gudbrandsdalen. Det er det kanskje en grunn til?

Vi er stolte over hva vi har fått til på menyen og når vi i tillegg får mange gode kundeanmeldelser, tenker vi at vi har gjort noe riktig. I høst ble vi kontaktet av kjeden De kulinariske, som kritisk spiste seg gjennom flere av våre retter - og vi fikk tilbud om medlemskap! Det takket vi ja til og i dag er Rondane Høyfjellshotell i godt selskap med noen av landets ypperste mathoteller.

Se vår meny her:

Forretter – Starters

 

 Spekeskinketoast med tomatsalsa
Cured ham & tomato salsa toast

99,-

Gravet elg på meskebrød
Marinated deer on barley crisp bread

115,-

Potet- & purresuppe med sprøstekt Bjorliskinke og rømme
Potato- & leek cream soup with crispy Bjorli ham and sour cream

95,-

Grillet geitebrie fra Valbjør med nøtter og granskuddsirup
Grilled local goat-brie with nuts and spruce syrup

110,-

 

Hovedretter - Main Courses

 

Indrefilet med peppersaus, gratinerte poteter, asparges, grønnkål, gulerøtter og pastinakkpure
Fillet of beef with pepper sauce, potato gratin, asparagus, kale, carrots and parsnip puree

295,-

Biff av sætergris fra Brimi Sæter med soppsaus, potetmos, gulrøtter og sukkererter
Steak of free-range pork with mushroom sauce, mashed potatoes, carrots & sweet peas

235,-

Reinsdyr ytrefilet med pure av søtpoter & jordskokk, asparges, sprøstekt skinke, frityrstekt reinlav, portvinssaus og gratinerte poteter
Reindeer sirloin with pureed sweet potato & Jerusalem artichokes, asparagus, crispy cured ham, deep-fried reindeer lichen, port wine sauce and gratinated potatoes

325,- 

Einernål-krydret kyllingbryst fylt med Fjelldronning-ost og Bjorli-skinke, broccolini, gulrøtter, søtpotet- og jordskokkpure, rømmedressing og potetmos
Juniper-needle seasoned chicken breast filled with local cheese and cured ham, broccolini, carrots, sweet potato- & Jerusalem artichoke pure, sour cream dip and mashed potatoes

245,-

Stekt fjellørretfilet med agurksalat, rømme fra Avdem, lokale mandelpoteter, broccolini og pure av søtpoteter og jordskokk.
Pan fried mountain trout with cucumber salad and sour cream, served with local almond potatoes, broccolini and pureed sweet potato & Jerusalem artichokes

245,- 

Pølser fra Annis Pølsemakeri
To valgfrie pølser servert med potetmos av lokale trollpoteter, langtidsstekt løkblanding, gulrøtter, broccolini og sennep. Velg mellom:

Lammepølse med persille
Tomat- og basilikumpølse
Ramsløkpølse

Two artisan sausages served with a mash of locally grown ”troll” potatoes, onion confit, carrots, broccolini and mustard. Choose from:

Lamb sausage with parsley
Tomato- and basil sausage
Ramsons (wood garlic) sausage

245,-
extra pølse/sausage +45,-

Har du lyst på mer saus eller poteter, spør våre servitører
Would you like more sauce or potatoes, ask our waiters

 

Dessert 

 

3 oster (Mor Åse, Fjellgeit Valbjør & Kraftkar) med portvinssyltede valnøtter
3 Norwegian cheeses with Port wine marinated walnuts

125,-

Hjemmelaget mandelkjernepudding med bringebærsaus
Homemade almond-pudding with raspberry sauce

95,-

Rabarbrapai med vaniljeis fra Røros
Rhubarb pie with vanilla ice cream from Røros

110,- 

Sjokolade fondant kake med vaniljeis fra Røros
Chocolate Fondant with vanilla ice cream from Røros

110,- 

Duo av vaniljeis og blåbærsorbet fra Røros
Vanilla ice cream and blueberry sorbet from Røros

95,-

 

Drikkeanbefalinger/Recommendations

 

Spekeskinketoast/ Cured ham toast     

Pflüger Buntsandstein Riesling trocken (S)

 

Prosecco (S)

 

Candidato Tempranillo (S)

Knatten Eplemost

 

 

Gravet hjort/Marinated deer

Guigal Crozes Hermitage (S)

 

Prieur Sancerre Rosé (S)

Coutelas Louis Victor Champagne (S)

Torres Natureo alk. fri Muscat (S)

 

Potet- og purresuppe

 

Guy Saget Sancerre (S)

 

 

 

 

Indrefilet med peppersaus/ Fillet of beef with pepper sauce

Meinklang Grüner Veltliner (S)

Pflüger Buntsandstein Riesling trocken (S)

Knatten eplemost med solbær

 

Viña Tondonia Reserva (S)

Giusti Valpolicella Ripasso Superiore (S)

 

Chateau Dudon (S)

Rawson’s Retreat alk. fri Cabernet Sauvignon (S)

 

 

Biff av sætergris/Free-range pork steak

Lokalt øl/Local Beer

Gato Negro Cabernet Sauvignon (S)

 

OMA Barbera d’Alba (S)

Knatten Eplemost med Solbær

 

 

Einebærkylling/juniper chicken

Tribut Chablis (S)

 

Prieur Sancerre Rosé (S)

Eine – einerøl fra Lom (2 bygg, L)

Knatten Eplemost

 

 

Reinsdyr ytrefilet/Reindeer sirloin

Baron de Ley 7 Viñas Reserva (S)

 

Giusti Amarone Della Valpolicella (S)

 

Vega Sicilia Valbuena 5° (S)

 

Rawson’s Retreat alk. fri Cabernet Sauvignon (S)

 

Stekt fjellørretfilet/Pan-fried mountain trout

 

Guy Saget Sancerre (S)

Gentil Hugel Alsace (S)

 

 

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc (S)

Torres Natureo alk. fri Muscat (S)

 

Pølser fra Annis Pølsemakeri/Local sausages

Birkebeinerøl

Dovre Wit hveteøl

 

Candidato Tempranillo (S)

Prieur Sancerre Rosé (S)

  

Kaffe 

Filterkaffe
30,-

Espresso
30,-

Dobbel espresso
37,-

Cappuccino
37,-

Latte
37,-

Mocha
39,-

Irish Coffee
115,-

Rondane-kaffe
115,-

Spør våre servitører om noe godt å drikke ved siden av kaffen