Rondane Høyfjellshotell - Middag

Middag

Meny bygget på lokale råvarer

Smaker maten bedre 900 moh?

Ja, mye kan tyde på det, for antall restaurantgjester, som ikke overnatter på hotellet, hatt stort oppsving. Vi får gjester både fra omkringliggende hytter, Otta og folk som kjører gjennom Gudbrandsdalen.

Rondane Høyfjellshotell har den policy at vi på størsteparten av vårt vinsortiment har et tillegg på kr. 210,- pr. flaske, uavhengig av vinens opprinnelige pris fra grossist. Således er en del av våre dyrere viner rimeligere enn det som r vanlig i restaurantsammenheng. 

Vi er stolte over hva vi har fått til på menyen og når vi i tillegg får mange gode kundeanmeldelser håper vi at også du vil sette pris på maten vår.

Se vår meny her:

Sommermeny fra Rondane

 

Munnfull

Røkt reinsdyrtunge, stekt rømme og syltet gresskar på meskebrød.

Smoked reindeer tongue, fried sour cream and pumpkin on local crisp bread.

A/1-2(bygg/hvete)

(39,-)

 

Forrett

Fiskesuppe med fjellørret

Sprø krutonger, gressløk og dillolje.

Creamy fish soup with mountain trout, croutons, chives and dill oil.

Sancerre/Hubertus Dovre Wit

A/1-2(hvete)-7-8

(135,-)

 

Hovedrett

Grilla reinsdyrbiff, spreke grønnsaker og tyttebær

Mandelpotet- og sellerirotpure.

Grilled reindeer steak, potato- and celery puree, veg and lingonberries.

Baron de Ley 7 viñas/Mountain Ale

A/1-2(bygg)-6

(325,-)

 

Dessert

Tjukkmelk- og karamellpannacotta med rørte fjell-og skogsbær.

Panna cotta from «thick milk» and caramel with berries.

Moscatel/Hubertus Jålbukk/Råstad Kombucha

A/1

(115,-)

 

Verdens beste ost, i godt selskap

Cheese platter

Kraftkar, Mor Åse og Valbjør Fjellgeit, med portvinsyltede valnøtter.

A/1-2-4(hvalnøtter)

(145,-)

 

3 retters sommermeny fra Rondane 475.- (med verdens beste oster 595,-)

Passende Vin- eller øl meny til 3 retter 265,-

 

 

Meny - a la carte

 

Forretter - starters

 

”Dølafjøla”

Et utvalg av kalde godsaker fra Gudbrandsdalen med innslag av verdens beste ost fra Tingvoll. Passer som forrett til å dele, eller hovedrett for en.

A selection of local cold cuts and cheeses including the world’s number 1 cheese in 2016 - Kraftkar

A/1-2(hvete/rug)-4(Valnøtter)-7

250,–

 

Hjertesalat med marinerte rotgrønnsaker, geitebrie, Bjorliskinke, rømmedressing.

Little-gem salad with marinated root vegetables, local goat brie and cured ham. Sour cream dressing.

A/1-6

125,-

 

Betaost fra Avdem marinert i olivenolje og einer, servert på feltsalat med røkt reinsdyrtunge, småtomater og finsnittet vårløk.

Local feta cheese, marinated in olive oil and juniper, served on a bed of salad, spring onions and cherry tomatoes, with smoked reindeer tongue.

A/1

135,-

 

Potetpannekake med røkelaks, pepperrotrømme, ørretrogn og sprø solsikkekjerner.

Potato pancake with smoked salmon, horseradish cream, trout roe and crispy sunflower seeds

A/1-2(hvete)

145,-

 

Hovedretter – main courses

 

Sprøstekt Fjellørret med pepperotrømme fra Avdem, agurksalat og småpoteter.

Crispy fried filet of mountain trout with horseradish cream, cucumber salad and potatoes

A/1-2(hvete)-7

245,-

 

Biff av indrefilet fra Gudbrandsdalen, med urtesmør, bakt løk, grønnsaker og friterte småpoteter.

Filet steak from local beef, creamy herb butter, baked onions, vegetables and fried small potatoes.

A/1

295,-

 

Einernål-krydret kyllingbryst fylt med Fjelldronning-ost og Bjorli-skinke, ferske grønnsaker, rømmedressing og potet- og sellerimos

Juniper-needle seasoned chicken breast filled with local cheese and cured ham, fresh veg, sour cream dip and mashed potatoes with celery

A/1-2(hvete)-6

245,-

 

«Rondanepai»

Reinskavfrikasse med sopp og erter, med et lokk av potet- og sellerimos, gratinert med Fjelldronning-ost

Cottage pie with stewed shredded reindeer, mushrooms and peas, covered with potato- and celery mash. Gratinated with local cheese.

A/1-6

245,-

 

Frityrstekte potet-, selleri- og Betaost kaker med grønnsaker og yoghurt dip (vegetar).

Crispy fried potato-, celery- and Beta cheese cakes with vegetables and yoghurt dip (vegetarian)

A/1-2(hvete)-3-6

179,-

 

Skogssopp-risotto med parmesan og ruccola (vegetar).

Forest mushroom risotto with parmesan and rocket (vegetarian)

A/1

195,-

 

Barnemeny – kid’s menu

 

Kyllingstriper sprøstekt i knust cornflakes; eller grillpølser, med potetmos eller pommes frites + grønnsaker

En kule sjokolade eller vanilje is med bringebær saus

Crispy cornflakes fried chicken strips; or grilled sausages, with mashed potatoes or French fries + vegetables

Chocolate or vanilla ice cream w raspberry sauce

A/1

135,-

 

Dessert

 

Kald rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis.

Chilled rhubarb soup with strawberries and vanilla ice cream

A/1

115.-

 

Bringebær- og bjørnebærpai med vaniljeis

Raspberry- and blackberry pie with vanilla ice cream

A/1-2(hvete)-3-4(mandel)

110,-

 

Iskrem duo, velg fra vanilje, blåbær, sjokolade eller karamell.

Ice cream duo, choose from blueberry-, vanilla-, chocolate- or caramel ice cream

A/1-4(mandel)

99,-

 

Sjokoladefondant, mandelsmuler, vaniljeis og bringebærsaus 

Chocolate fondant, almond flakes, raspberry coulis and vanilla ice

A/1-2-3-4(mandel)

125,-

 

Rondanekaffe

Kaffe americano med aquavit, einebærsirup og kremdott - A/1

115,-

 

Irish coffee

Kaffe med brunt sukker, irsk whisky og kremdott - A/1

115,-

 

Kaffe avec - ved bestilling av et glass Cognac, Armagnac, Calvados, Likør, etc. etter maten spanderer vi kaffen (filterkaffe)

 

Sommermeny fra Rondane

Munnfull
Røkt reinsdyrtunge, stekt rømme og syltet gresskar på meskebrød.Smoked reindeer tongue, fried sour cream and pumpkin on local crisp bread.A/1-2(bygg/hvete)(39,-)
Forrett
Fiskesuppe med fjellørretSprø krutonger, gressløk og dillolje.Creamy fish soup with mountain trout, croutons, chives and dill oil.Sancerre/Hubertus Dovre WitA/1-2(hvete)-7-8(135,-)
Hovedrett
Grilla reinsdyrbiff, spreke grønnsaker og tyttebærMandelpotet- og sellerirotpure.Grilled reindeer steak, potato- and celery puree, veg and lingonberries.Baron de Ley 7 viñas/Mountain AleA/1-2(bygg)-6(325,-)
Dessert
Tjukkmelk- og karamellpannacotta med rørte fjell-og skogsbær.Panna cotta from «thick milk» and caramel with berries.Moscatel/Hubertus Jålbukk/Råstad KombuchaA/1(115,-)
Verdens beste ost, i godt selskapCheese platter
Kraftkar, Mor Åse og Valbjør Fjellgeit, med portvinsyltede valnøtter.A/1-2-4(hvalnøtter)(145,-)
3 retters sommermeny fra Rondane 475.- (med verdens beste oster 595,-)Passende Vin- eller øl meny til 3 retter 265,-