Middag

Vintermeny bygget på lokale råvarer

Smaker maten bedre 900 moh?

Ja, mye kan tyde på det, for i høst har antall restaurantgjester, som ikke overnatter på hotellet, hatt stort oppsving. Vi får gjester både fra omkringliggende hytter, Otta og folk som kjører gjennom Gudbrandsdalen. Det er det kanskje en grunn til?

Vi er stolte over hva vi har fått til på menyen og når vi i tillegg får mange gode kundeanmeldelser, tenker vi at vi har gjort noe riktig. I høst ble vi kontaktet av kjeden De kulinariske, som kritisk spiste seg gjennom flere av våre retter - og vi fikk tilbud om medlemskap! Det takket vi ja til og i dag er Rondane Høyfjellshotell i godt selskap med noen av landets ypperste mathoteller.

Se vår meny her:

Meny for den kalde årstiden – Menu for the cold season

Forretter – Starters 

Spekeskinketoast med tomatsalsa (2 hvete, rug)
Cured ham & tomato salsa toast (2 wheat, rye)
95,-

Gravet hjort med syltede gresskar og hjemmelaget sirup (2 bygg)
Marinated deer with pickled pumpkins and homemade sirup (2 barley)
115,-

Kremet steinsoppsuppe med rømme (1,6)
Porcini cream soup with sour cream (1,6)
110,-

 

Hovedretter - Main Courses

Indrefilet med peppersaus, gratinerte poteter og karamellisert sjalottløk (1)
Fillet of beef with pepper sauce, potato gratin and caramelized shallots (1)
295,-

Biff av sætergris fra Brimi Sæter med soppsaus og potetmos (1)
Steak of free-range pork with mushroom sauce and mashed potatoes (1)
225,-

Reinsdyr ytrefilet med kremet rosenkål, sprøstekt skinke, frityrstekt reinlav, bakte rotgrønnsaker, portvinssaus og gratinerte poteter (1, 6)
Reindeer sirloin with creamed Brussels sprouts, crispy cured ham, deep-fried reindeer lichen, root vegetables, port wine sauce and gratinated potatoes (1, 6)
315,-

Einernål-krydret kyllingbryst fylt med Fjelldronning-ost og Bjorli-skinke, sesongens grønnsaker, rømmedressing og potetmos (1, 2 hvete, spelt, rug, 3)
Juniper needle seasoned chicken breast filled with local cheese and cured ham, seasonal veg, sour cream sauce and mashed potatoes (1, 2 wheat, spelt, rye, 3)
235,- 

Stekt fjellørretfilet, agurksalat, rømme fra Avdem, poteter og sesongens grønnsaker (1, 7)
Pan fried mountain trout, cucumber salad and sour cream, served with potatoes and vegetables (1, 7)
245,-

 

Har du lyst på mer saus eller poteter, spør våre servitører

Would you like more sauce or potatoes, ask our waiters

Dessert

3 oster (Mor Åse, Fjellgeit Valbjør & Kraftkar) med portvinssyltede valnøtter (1, 2 bygg, 4 valnøtt/hasselnøtt)
3 Norwegian cheeses with Port wine marinated walnuts (1, 2 barley, 4 walnut/hazelnut)
115,-

Krokanis med hjemmelaget sjokoladesaus (1, 4 mandel)
Almond brittle Ice cream with homemade chocolate sauce (1, 4 almonds)
85,-

Eplepai med vaniljeis fra Røros (1, 2 hvete, 3)
Apple pie with vanilla ice cream from Røros (1, 2 wheat, 3)
105,- 

Sjokolade fondant kake med vaniljeis fra Røros (1, 2 hvete, 3)
Chocolate Fondant with vanilla icecream from Røros (1, 2 wheat, 3)
105,- 

Duo av vaniljeis og blåbærsorbet fra Røros (1, 3)
Vanilla ice cream and blueberry sorbet from Røros (1, 3)
95,-

 

Kaffe

Filterkaffe
30,-

Espresso
30,-

Dobbel espresso
37,-

Cappuccino
37,-

Latte
37,-

Mocha
39,-

Irish Coffee
105,-

Rondane-kaffe
115,-

Spør våre servitører om noe godt å drikke ved siden av kaffen

 

Drikkeanbefalinger/Recommendations

Spekeskinketoast/ Cured ham toast     

Pflüger Buntsandstein Riesling trocken (S)

 

Ferrari Brut (S)

 

Falling Feather Ruby Cabernet (S)

Knattens Eplemost

 

 

Gravet hjort/Marinated deer

Guigal Crozes Hermitage (S)

 

Prieur Sancerre Rosé (S)

Coutelas Louis Victor Champagne (S)

Torres Natureo alk. fri Muscat (S)

 

Kremet steinsoppsuppe

 

Veuve Clicquot Brut Champagne (S)

 

 

 

 

Indrefilet med peppersaus/ Fillet of beef with pepper sauce

Meinklang Grüner Veltliner (S)

Pflüger Buntsandstein Riesling trocken (S)

Frigard Bringebær lemonade med rips

 

Viña Tondonia Reserva (S)

Giusti Valpolicella Ripasso Superiore (S)

 

Chateau Dudon (S)

Rawson’s Retreat alk. fri Cabernet Sauvignon (S)

 

 

Biff av sætergris/Free-range pork steak

Lokalt øl/Local Beer (2 hvete/bygg)

Tyler Pinot Noir (S)

 

OMA Barbera d’Alba (S)

Knatten Eplemost med Solbær

 

 

Einebærkylling/juniper chicken

Tribut Chablis (S)

 

Quinta do Perdigão Rose (S)

Gato Negro Cabernet Sauvignon (S)

Knatten Eplemost

 

 

Reinsdyr ytrefilet/Reindeer sirloin

Baron de Ley 7 Viñas Reserva (S)

 

Giusti Amarone Della Valpolicella (S)

 

Guigal Crozes Hermitage (S)

 

Rawson’s Retreat alk. fri Cabernet Sauvignon (S)

 

Stekt fjellørretfilet/Pan-fried mountain trout

 

Guy Saget Sancerre (S)

Gentil Hugel Alsace (S)

 

 

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc (S)

Torres Natureo alk. fri Muscat (S)

 

Desserter/Desserts

Cossat Gordon Malmsey Madeira 5 YO (S)

 

Quinta do Infantado Colheita 2004 (S)

 

Moscatel de Cheste (S)

Frigard Bringebær lemonade med rips