Rondane Høyfjellshotell - Vi har fått guide

Vi har fått guide

Franskmann fra minilandsby er guide og aktivitør

Tanguy Bacquet er Rondane Høyfjellhotells guide og aktivitør. Hver uke lager han ukeprogrammer der det legges opp til hyggelige aktiviteter i nærområdet: Toppturer, tur langs Ulafossene, aktiviteter i bassenget, bygging av snøhule, trugetur i måneskinn, pølsegrilling på bålpanne, akevittsmaking og skiturer.

Både grupper og enkeltgjester kan benytte seg av tilbudet, og det er gratis, med unntak av i de tilfeller råvarer er involvert. Aktivitetene gjennomføres så lenge inntil to personer har meldt seg på. 

Som de fleste nok har gjettet er Tanguy Bacquet franskmann, men her snakker vi altså ikke om en bygutt som røyker Gitanes og drikker rødvin på kafé hele dagen. Nei, Tanguy kommer fra en landsby ved navn Treves (Gard), i Sør-Frankrike, som kun har 30 innbyggere! Den ligger langt oppi fjellene, ikke langt fra nasjonalparken Cévennes. Det skader jo ikke å kunne litt om nasjonalparker og sårbar natur, når man skal jobbe for Rondane Høyfjellshotell! Han elsker utelivet, snø og kulde og har gått på en norsk folkehøyskole.

Tanquys norskkunnskaper er noe svake, men engelsken hans er det ikke noe å si på.