Rondane Høyfjellshotell - Middag

Middag

Meny bygget på lokale råvarer

Smaker maten bedre 900 moh?

Ja, mye kan tyde på det, for antall restaurantgjester, som ikke overnatter på hotellet, hatt stort oppsving. Vi får gjester både fra omkringliggende hytter, Otta og folk som kjører gjennom Gudbrandsdalen.

Vi skriver at maten vår er inspirert av mesterkokk Øyvind Hjelle, som blant annet har lang fartstid som kokk i NRK. Hjelle har kurset våre kokker og satt sammen flere av våre middagsretter.

 

Se vår meny her:

 

Forretter

Laksemousse med rugbrød

140,- A/1-2(hvete)-3-5

 

Grønn ertesuppe med bjorliskinke og cream

125,- A/1

 

Fritert Valbørg geiteost, salat,sennepshonning dressing

140,-  A/1,2,5

 

 

 

Hovedretter

 

Reinsdyrfilet, gratinerte poteter, rosenkål/bacon, viltsaus

335,- A/1

 

Langtidsstekt svin, gulrotpuree, bakt hvitløk, bønner, stekte poteter.

295,- A/1

 

 

Fjellørret, pepperotrømme fra Avdem, agurksalat og småpoteter.

265,- A/1-7

 

Entrecote fra Gudbrandsdalen, bernaise, asparges og poteter.

310,- A/1-3

 

Friterte grønnsaker, yoghurt saus hvitløk/dill, salat

 265,- A/1,2,3

 

 

Dessert

 

Rabrabrasuppe

125,- A/1

 

Iskrem duo, spør servitøren om dagens iskrem.

99,- A/1-3-4(mandel)

 

Hjemmelaget sjokolademousse

135,- A/1-2-3-4(mandel)

 

Verdens beste oster – Kraftkar, Fjelldronning, Valbjørg Fjellgeit

150,- A/1-2-4(valnøtter)

 

 

Allergener= A/ 1 melk -  2 gluten – 3 Egg – 4 Nøtter – 5 sennep – 6 Selleri – 7 Fisk – 8 Sulfitt

 

Drikkeanbefalinger/Recommendations

Forretter:

Kremet ertesuppe med bjorliskinke - Domaine Melody – L’Exception Crozes Hermitage blanc (Marsanne og Rousanne)

Laksemousse med rugbrød - Giusti - Dei Carni (Chardonnay)

Fritert Valbjørg geiteost, salat,sennepshonning dressing – Montesol / La Giribaldina - Ferro di Cavallo (Sauvignon Blanc)

 

Hovedretter:

Reinsdyrfilet, gratinerte poteter, rosenkål/bacon, viltsaus 
- Domaine Melody – Etoile Noir Crozes Hermitage (Syrah), Renieri – Brunello di Montalcino (Sangiovese)

Langtidsstekt svin, gulrotpuree, bakt hvitløk, bønner, stekte poteter 
- La Giribaldina – Monte del Mare (Barbera d’Asti), Castello di Bossi – Chianti Classico (Sangiovese)

Fjellørret, pepperotrømme fra Avdem, agurksalat og småpoteter 
– Giusti - Dei Carni (Chardonnay),  Domaine Melody – L’Exception Crozes Hermitage blanc (Marsanne og Rousanne)

Entrecote fra Gudbrandsdalen, bernaise, asparges og poteter
– Giusti – Valpolicella Ripasso Superiore (Corvina Veronese, Corvinone og Rondinella), Domaine Melody – Etoile Noir Crozes Hermitage (Syrah)

Friterte grønnsaker, yoghurt saus hvitløk/dill, salat 
- La Giribaldina – Monte del Mare (Barbera d’Asti), La Giribaldina - Ferro di Cavallo (Sauvignon Blanc)

Cstrongherry tomater, karamelliserte valnøtter, rødbeter, toppes med gratinert chevre fra dalen. Honning/sennepdressing 
- La Giribaldina – Monte del Mare (Barbera d’Asti), Gentil Hugel

 

Desserter:

La Giribaldina Moscato d’Asti (Moscato)