Rondane Høyfjellshotell - Påskemiddag

Påskemiddag

Meny bygget på lokale råvarer

Smaker maten bedre 900 moh?

Ja, mye kan tyde på det, for antall restaurantgjester, som ikke overnatter på hotellet, hatt stort oppsving. Vi får gjester både fra omkringliggende hytter, Otta og folk som kjører gjennom Gudbrandsdalen.

Vi skriver at maten vår er inspirert av mesterkokk Øyvind Hjelle, som blant annet har lang fartstid som kokk i NRK. Hjelle har kurset våre kokker og satt sammen flere av våre middagsretter.

 

Se vår meny her:

Forrett:

Varm tomatsuppe med krem, servert med brød (125,-)

Jordskokksuppe med trøffelolje og spekeskinke (125,-)

Laksemousse med rugbrød (140,-)

 

Hovedrett:

Viltgryte med potet purre og tyttebær (295,-)

Fjellørret med perlepoteter, rømme, agurk og gulrotpure (265,-)

Reinsdyr ytrefilet, potetgrateng, rotgrønnsaker, rødvinsmarinert pære, viltsaus (335,-) Risotto med grønne erter (265,-)

Chevre salat (189,-)

 

Dessert:

Sjokolademousse (135,-)

Pannacotta karamell (125)

Iskrem duo (99,-)

Ostetallerken m/ druer og kjeks (150,-)

 

Barnemeny: Grillpølser Kylling stripes Pommes frites

 

 

Allergener= A/ 1 melk -  2 gluten – 3 Egg – 4 Nøtter – 5 sennep – 6 Selleri – 7 Fisk – 8 Sulfitt

 

Drikkeanbefalinger/Recommendations

Forretter:

Kremet ertesuppe med bjorliskinke - Domaine Melody – L’Exception Crozes Hermitage blanc (Marsanne og Rousanne)

Laksemousse med rugbrød - Giusti - Dei Carni (Chardonnay)

Fritert Valbjørg geiteost, salat,sennepshonning dressing – Montesol / La Giribaldina - Ferro di Cavallo (Sauvignon Blanc)

 

Hovedretter:

Reinsdyrfilet, gratinerte poteter, rosenkål/bacon, viltsaus 
- Domaine Melody – Etoile Noir Crozes Hermitage (Syrah), Renieri – Brunello di Montalcino (Sangiovese)

Langtidsstekt svin, gulrotpuree, bakt hvitløk, bønner, stekte poteter 
- La Giribaldina – Monte del Mare (Barbera d’Asti), Castello di Bossi – Chianti Classico (Sangiovese)

Fjellørret, pepperotrømme fra Avdem, agurksalat og småpoteter 
– Giusti - Dei Carni (Chardonnay),  Domaine Melody – L’Exception Crozes Hermitage blanc (Marsanne og Rousanne)

Entrecote fra Gudbrandsdalen, bernaise, asparges og poteter
– Giusti – Valpolicella Ripasso Superiore (Corvina Veronese, Corvinone og Rondinella), Domaine Melody – Etoile Noir Crozes Hermitage (Syrah)

Friterte grønnsaker, yoghurt saus hvitløk/dill, salat 
- La Giribaldina – Monte del Mare (Barbera d’Asti), La Giribaldina - Ferro di Cavallo (Sauvignon Blanc)

Cstrongherry tomater, karamelliserte valnøtter, rødbeter, toppes med gratinert chevre fra dalen. Honning/sennepdressing 
- La Giribaldina – Monte del Mare (Barbera d’Asti), Gentil Hugel

 

Desserter:

La Giribaldina Moscato d’Asti (Moscato)