Rondane Høyfjellshotell - Rondane Høyfjellshotell blogg

Årets bilde i Storbritannia tatt på Furusjøen

01.04.2019 13:29

Dette bildet er kåret til ett av de beste bildene som ble tatt i 2018 av den britiske organisasjonen for pressefotografer - British Press Photographers' Association. Det ble tatt på Furusjøen i desember,  i minus 14 grader.

Anledningen var at Rondane Høyfjellshotell et par år nå har arrangert førjulstur for krigsskadde veteraner i samarbeid med norske SIOPS og The Royal Marines Club i England, samt veteranenes respektive familier. Vi skal ha tilsvarende arrangement i 2019.

Oppholdet ble gjort mulig ved sterk subsidiering fra hotellets side og støtte fra blant annet Nammo og Forsvarets veterantjeneste.

Bildet viser Royal Marines' veteran Baz Barrett på vei til et lite isbad. Man kan trygt si at denne gjengen var litt annerledes enn gjennomsnittsturisten på Rondane. Bortimot 30 deltagere tok seg et bad denne dagen.

Rondane Høyfjellshotell fikk også sponsorhjelp av Tine og vi er takknemmelige dersom andre ønsker å bidra. Vi gjør dette for en gruppe mennesker som ikke alltid har det så greit, og som har bidratt i fredsbevarende operasjoner våre politikere har ment de skal bli med på. Som hotell har vi ingen mening om det har vært riktig å sende soldater ut på de operasjonene Norge og Storbitannia har vært innvolvert i, det vi bryr oss om er de menneskene som har deltatt.