Rondane Høyfjellshotell - Turguider | Sykkel

Turguider | Sykkel

Naturen rundt Rondane hotell på Mysuseter er både vakker og spektakulær, og med sykkel har du et veldig godt utgangspunkt for å gjøre deg kjent i disse omgivelsene. Ved å bruke en blanding av grusveier, kjerreveier og overkommelige stipartier er det mulig å lage flere morsomme rundturer, ikke minst sør for Furusjøen. Grusveiene i området er generelt ikke særlig bratte og passer bra for å ta med familier med barn fra rundt sju-åtte års alder på tur. Alternativt passer mange av veiene også for å ha med mindre barn i egen sykkelhenger.
Sykkelen kan også brukes til å komme seg til utgangspunkt for fotturer. Det kan være både inne i selve Rondane, men det er også mange stier og lavere topper verdt å besøke sør for Furusjøen, som f. eks Flakkshøa (1088 moh.) eller Middagstoppen (1264 moh.).

Nedenfor finner du seks turforslag fra seks til 46 km lengde, og i forskjellige vanskelighetsgrader.

Generell info
Rondane hotell har 20 sykler til utlån til gjester
Sykkelsesong: ca medio juni til tidlig oktober
Aktuelt kart: sykkel- og vandrekart Kvamsfjellet - Sødorp - Mysuseter, utgiver Kvam Il,
turkart Høvringen – Kvamsfjellet, 1:50 000, utgiver Nordeca
Skilting: flere skiltede/merkede sykkelturer i området, både på grusveier og stier
Sykkelritt: «Furusjøen rundt» arrangeres i slutten av juli. Her er det fem forskjellige traseer og vanskelighetsgrader, fra 12 til 73 kilometers distanse, fra barn opp til Norges-eliten. Les mer på www.furusjoenrundt.no. 
Nærmeste sport/sykkelbutikk: Otta