Rondane Høyfjellshotell - Miljøprofil

Miljøprofil

El-bil ladere og eget kraftverk

 

  • El-bil ladere og eget kraftverk 

Elbilladere er en del av naturopplevelsen vår

Rondane Høyfjellshotell har hele seks 22 kw elbilladere. Vi har ikke sjekket alle høyfjellshotell i Norge, men tør å påstå at vi er i en eksklusiv klubb. For oss er elektrifisering en del av helhetstanken ved å drive et høyfjellshotell, noen få kilometer fra en av Norges vakreste nasjonalparker med klar luft og urørt natur.

Lad din elbil hos oss for 100kr per time, eller 250kr for fulladet bil. Husk å flytte bilen så fort den er fulladet, slik at andre får tilgang til laderne.

Å få elbilladere på plass har vært en av flere viktige milepæler for å kunne tilby et ekte grønt hotell, som setter så lite CO2-avtrykk som mulig.

Vi brukte hele tre år på å sette i stand vannkraftverket vårt, etter mange års vedlikeholdsetterslep, som kulminerte med et lynnedslag i transformatoren. Nå driftes hotellet med ren og fin strøm året rundt og vi kan tillate oss 30 grader i bassenget uten dårlig samvittighet.

Videre har vi egen el-buss som bringer gjester til og fra Otta togstasjon.

 

  • Fra jord til bord, lokalmat og råvarer

I restauranten kan du nyte mat som er inpirert av lokalråvarer og norsk tradisjon.

Kjøkkenet tar utgangspunkt i råvaretilgang og sesong. Vi forsøker etter beste evne å kombinere kreativitet med lokale råvarer i vår rullerende meny. For tiden byr vi for eksempel på egenprodusert granskuddsirup som smakstilsetting til noen retter og egenprodusert leverpostei til frokost. Utrolig godt!

Har du spesielle ønsker eller har matintoleranse, informer oss, og vi tilpasser måltidene dine etter dette.

I den ene delen av restauranten har vi bardisk som strekker seg inn i hallen og resepsjonsområdet. Her har vi servering av kaffe, lette lunsjretter og kald drikke under hele åpningstiden.

I 2016 ble Rondane Høyfjellshotell stolt medlem av De kulinariske spisesteder.

Vi er blitt kortreistmatbedriften Gudbrandsdalsmats største kunde, noe som ikke er tilfeldig. Hotellets ledelse setter sin stolthet i at det skal oppleves annerledes å være kunde på et hotell i Gudbrandsdalen. Man skal som gjest føle at man er på besøk i et lokalt område. Vi vil ikke være et hvilket som helst høyfjellshotell, som kunne ligget hvor som helst.