Rondane Høyfjellshotell - Brudesløret

Brudesløret

Å gå til Brudesløret anser vi som obligatorisk hvis du er gjest på Rondane Høyfjellshotell og har tid til å gå en litt lengre tur. Men her gjelder det å forberede seg litt til du skal hjem og fortelle hvor du har vært. Det er hele syv andre steder i Norge hvor noen har kalt en foss Brudesløret : Både i Geirangerfjorden, Bardu, Flora, Hongavik, Meråker, Tinn og Samnanger.

Det burde nesten vært et mål i seg selv og besøke dem alle sammen, men det er ikke det vi skal snakke om her. Det vi kan forsikre er at Brudesløret i Rondane er en av de vakreste fossene i Norge. Ta et bildesøk på Google og du vil se noen helt utrolige bilder. Det beste med Brudesløret er måten den endrer seg de ulike årstidene, og det er vanskelig å si hvilken versjon som er vakrest. Om du så besøker Brudesløret på ski, truger eller går – du blir ikke skuffet!

Du kommer dit ved å gå inn på samme stien du går når du går til Ulafossene (Brudesløret er en foss i den samme elva – Ula). Deretter følger du merket løype hele veien opp. Turen er nok ikke helt egnet for de minste barna. Totalt snakker vi om ni kilometer med relativt store høydeforskjeller.

 

Bestill ditt opphold her

Fra utkikkspunktet under