Rondane Høyfjellshotell - Besøk av Øyvind Hjelle

Besøk av Øyvind Hjelle

- med mesterkokk Øyvind Hjelle

En uke i høsten 2017 fikk Rondane Høyfjellshotell sitt kokketeam besøk av mesterkokk Øyvind Hjelle. Hjelle har med sitt hjerte for norsk mat, jakt, fiske, sanking og friluftsliv inspirert kokkene våre med nye smaker, råvarer, retter og teknikker til vår vintermeny.

Hovedoppgaven han fikk var å sette sammen en lokalt forankret meny som er unik for Rondane Høyfjellshotell. Gjestene på vårt hotell er alltid skrubbsultne etter lange turer i fjellet, så maten vi serverer må være ekte, raus og mettende. 

I tillegg til vår  a la carte, serverer vi den populære treretters Rondanemenyen som består av en ristet blomkålsuppe med persilleolje og sprøstekt Bjorliskinke, rosastekt reinsdyrfilet og fersk reinpølse, jordskokkcreme og steinsoppsaus,  tjukkmelkpannacotta med frisk multesalsa og karamellisert hvit sjokolade. Dette er en smakrik og raus meny som tilfredstiller selv den mest skrubbsultne fjellvandrer…

Tilbakemeldingene på maten og menyen gjennom vinteren har vært udelt positive. Nå gleder vi oss over at flere og flere også velger å besøke restauranten utelukkende for å spise og kose seg. Fjellturen tar de en annen gang.

Her er vår vintermeny, god lesning.

Øyvind Hjelle er i media kjent fra sine fem år som matjournalist for NTB og kokkeprogrammer som “Fingrene av fatet”, “Ribba- grad for grad” på julaften og som ribbekokken i “Kvelden før kvelden”, lille julaften på NRK.

Hjelle var i ni år kjøkkensjef på sagnomsuste Palace Grill i Oslo og deretter syv år på Kulinarisk akademi med hovedfokus på inspirasjon, utvikling, opplæring og kommunikasjon rundt matopplevelser på alle nivåer.